Święto Zmarłych po meksykańsku to prawdziwa fiesta smaków!
Meksyk to miejsce, którego kultura świętowania pamięci o zmarłych wciąż uwodzi i zaskakuje. Nie tylko kolorowe stroje, dekoracje i muzyka - także fantastyczne potrawy! Teraz możecie ich także spróbować w Polsce
Podróż przez meksykańskie smaki wbrew pozorom nie jest tak niebezpieczna. Co prawda wielu z nas taka kuchnia kojarzy się tylko z ostrymi papryczkami, ale nic bardziej mylnego. Okolice Święta Zmarłych to doskonała okazja by sprawdzić na własnej skórze, a raczej podniebieniu, jak szeroka jest paleta smaków z tego regionu.
Fot. Kevin Demiaria
1 z 5
Meksykańskie Święto Zmarłych na talerzu
Tacos dyniowe
Fot. Kevin Demiaria
2 z 5
Meksykańskie Święto Zmarłych na talerzu
Dyniowa margarita
Fot. Kevin Demiaria
3 z 5
Meksykańskie Święto Zmarłych na talerzu
Ciasto tres leches
Fot. Kevin Demiaria
4 z 5
Meksykańskie Święto Zmarłych na talerzu
Zupa dyniowa
Fot. Kevin Demiaria
5 z 5
Meksykańskie Święto Zmarłych na talerzu
Fot. Kevin Demiaria