Pomysł na walentynkowy wieczór? Polska kuchnia w interpretacji szefów kuchni z całego świata
Na mapie Warszawy jest takie miejsce, gdzie zjawiają się najlepsi szefowie kuchni z nowymi pomysłami i świeżą interpretacją polskiej kuchni. Ciekawi?
Dotychczas Opasły Tom Agnieszki i Marcina Kręglickich mógł poszczycić się, że na swoim pokładzie gości najlepszą szefową kuchni w Polsce - Agatę Wojdę. Agata zdecydowała się jednak zostawić kuchnię i wyruszyła po kolejną przygodę.
Kręgliccy zamiast szukać natychmiastowego następcę, wprowadzili w restauracji… styl pop –up. Zapraszają kolejnych szefów kuchni z nowymi pomysłami i świeżą interpretacją polskiej kuchni.
Jako pierwsza w kuchni Opasłego pojawi się Flavia Borawska, absolwentka Le Cordon Bleu, która kucharskie szlify zdobywała za granicą. Polską kuchnię - a właściwie polską z włoskimi akcentami - interpretuje w Polsce po raz pierwszy.
Po Flavii na gościnne występy przybędzie Drew Snaith z Anglii, który doświadczenie zdobywał m.in. u Gordona Ramsaya. U Kręglickich zaprezentuje menu przełomu wiosny i lata. Będzie się działo! Opasły Tom. ul. Foksal 17, Warszawa.
1 z 4
Opasły Tom: polska kuchnia w interpretacji szefów kuchni z całego świata
2 z 4
Opasły Tom: polska kuchnia w interpretacji szefów kuchni z całego świata
3 z 4
Opasły Tom: polska kuchnia w interpretacji szefów kuchni z całego świata
4 z 4
Opasły Tom: polska kuchnia w interpretacji szefów kuchni z całego świata