Plany na majówkę? Wybierz się na Bali ze zwycięzcą Masterchefa
Nie od dziś wiadomo, że sam aspekt próbowania lokalnych dań w trakcie podróżowania, dla wielu osób jest głównym powodem by spakować plecak i wyruszyć w drogę. Oczywiście zawsze możemy odwiedzić tajską, hinduską, czy włoską restaurację w naszym rodzimym mieście, ale to nie będzie jednak, to samo…
Z czego wynika fenomen podróży kulinarnych?
Nie ma chyba lepszego sposobu na odpoczynek i oderwanie się od męczącej rutyny, niż wakacje. W ostatnim czasie coraz więcej osób szuka nietypowych i mniej turystycznych rozrywek w trakcie swoich wyjazdów. Jedną z nich jest wybór lokalnych warsztatów kulinarnych. W ten sposób nie dość, że poznajemy od podszewki smak, kulturę i lokalne zwyczaje żywieniowe danego kraju, to jeszcze w formie pamiątki przywozimy ze sobą przepisy i umiejętność wykonywania ich w zaciszu swojego domu.
Do tego ciężko jest się oprzeć urokom małego studia kulinarnego, osadzonego w tropikalnym Ubud, pachnącego owocami i przyprawami. A jeśli macie łaknienie kuchni azjatyckiej w najbardziej urokliwym wydaniu, to mamy dla Was dobrą wiadomość!
Już pod koniec kwietnia w Indonezji na balijską majówkę zaprasza zwycięzca programu Masterchef Mateusz Zielonka oraz finalistka programu - Martyny Chomacka! Jeśli chcecie spędzić swój czas aktywnie na surfingu oraz treningach na plaży, a w wolnym czasie uczyć się indonezyjskiej kuchni to dobrze trafiliście
Więcej informacji znajdziecie tutaj
1 z 10
Materiały prasowe
2 z 10
Materiały prasowe
3 z 10
Materiały prasowe
4 z 10
Materiały prasowe
5 z 10
Materiały prasowe
6 z 10
Materiały prasowe
7 z 10
Materiały prasowe
8 z 10
Materiały prasowe
9 z 10
Materiały prasowe
10 z 10
Materiały prasowe