W Warszawie, jak na stolicę przystało, można posmakować kuchni z całego świata. Mocno na kulinarnej mapie stolicy namieszały Browary Warszawskie, które były jednym z najchętniej odwiedzanych miejsc w minionym roku. To tutaj, na warszawskiej Woli, przy ulicy Grzybowskiej 58 wypijcie najlepsze piwo własnej produkcji, a także wypróbujecie potraw z najodleglejszych zakątków globu. Co ważne, każdy znajdzie coś dla siebie. Począwszy od azjatyckich specjałów, poprzez klasyki kuchni polskiej, na egzotycznych smakach kończąc.

Reklama

Kuchnie świata. Czy wiedziałeś skąd pochodzą te potrawy?

W zglobalizowanym świecie nawet na końcu świata możemy zjeść ramen, amerykańskie burgery, czy hummus. Nie zawsze zdajemy sobie jednak sprawę, skąd pochodzą te potrawy. Czasem nie jest to ...
kuchnie świata
fot. Getty Images

Bombaj Masala Wola, czyli Indie w samym sercu Warszawy

Jednym z najbardziej wyczekiwanych otwarć w Browarach Warszawskich był Bombaj Masala Wola. W najpopularniejszym kompleksie gastronomicznym w stolicy brakowało do tej pory autentycznej kuchni hinduskiej. Od początku marca jest już jednak komplet. Choć restauracji pod szyldem Bombaj Masala w Warszawie jest już kilka, to jak zapewniają ich założyciele, lokal na Woli jest wyjątkowy pod każdym względem.

Po pierwsze, menu. Restauracja nieprzypadkowo określana jest jako „pałac indyjskich smaków”. Szef kuchni (Hindus z dziada pradziada) serwuje dania rodem z ulic gwarnego i tłocznego Bombaju, który słynie z najlepszych street foodów. Co więcej, w karcie znajdziemy też imponujący wybór autentycznych indyjskich koktajli, przygotowywanych także w wersji bezalkoholowej. Kolejny aspekt, czyli nastrój, bo drugiej tak multikulturowej restauracji w Warszawie po prostu nie ma. And last but not least – wystrój. Jednak o tym, jak piękne są wnętrza Bombaj Masala Wola przekonajcie się osobiście.

Okoliczności temu sprzyjają, bowiem już w najbliższy weekend odbędzie się oficjalne otwarcie lokalu. W dniach 13–15 maja cała ekipa Bombaj Masala Wola zaprasza na niezapomniane doznania kulinarne, ale także masę indyjskich atrakcji. Oto szczegóły.

Weekend otwarcia w Bombaj Masala Wola

Piątek – niedziela (13–15.05)

  • Dania Główne Bombaj Masala Curry 30% mniej!
  • Bombaj Masala Mojito – w specjalnej cenie 20 zł.

Piątek, 13.05

  • Aperitif: Prosecco/Mango Lassi za jedynie 10 zł.

Sobota, 14.05

  • Wieczór z indyjskimi grami – zagraj w szachy oraz carrom, czyli indyjski bilard (start 17:00).

Niedziela, 15.05

  • Malowanie henną indyjskich wzorów – Mehendi z Ilona’s Henna‘n’ Stuff (14:00 –18:00).
Reklama

Artykuły, które mogą cię zainteresować:

Kuchnia szwajcarska: co warto zjeść w kraju Helwetów?

Jak twierdzi Kurt Scheller, kuchnia szwajcarska to połączenie północnych i południowych smaków Europy. Czego więc warto spróbować podczas pobytu w Szwajcarii?
Co warto zjeść w Szwajcarii? (fot. Getty Images)
Co warto zjeść w Szwajcarii? (fot. Getty Images)

Co zjeść w Hiszpanii? TOP 5 potraw, których musisz spróbować w tym kraju

Jeżeli planujesz podróż do Hiszpanii, warto wiedzieć, co czeka cię na miejscu. Oprócz pięknych plaż, zjawiskowych krajobrazów i przepięknych zabytków, ten kraj oferuje również niezwykl...
kuchnia hiszpańska
Co zjeść w Hiszpanii? TOP 5 potraw, których musisz spróbować w tym kraju. fot. Alexander Spatari/Getty Images

Wakacje w Grecji: co zjeść w tym przepięknym i słonecznym kraju?

Planując wakacje w Grecji, warto przygotować sobie listę potraw, które trzeba zjeść w tym kraju. Oto TOP 5 dań, których musicie skosztować.
gyros
fot. Getty Images
Reklama
Reklama
Reklama